Mircea Lucescu a fost invins de catre Dinamo Kiev in Supercupa Ucrainei, scor 3-1, intr-o partida care s-a disputat la Poltava. La conferinta de presa de dupa partida, tehnicianul roman s-a aratat nemultumit de starea gazonului pe care s-a jucat meciul. "Terenul a fost greu, iar iarba a fost mult prea mare. Suntem o echipa tehnica, iar acest lucru nu ne-a favorizat deloc", a precizat antrenorul celor de la Sahtior.

Mircea Lucescu Foto: Reuters

Sahtior - Dinamo Kiev 1-3 (Fernandinho 14' - Gusev 5' (penalti), Diakhate 32', Milevski 83')

"Adversarii au meritat sa castige, au profitat de oportunitatile avute. Poate au avut si ceva noroc, noi ne-am creat multe ocazii, dar din pacate le-am ratat cu nonsalanta. Este posibil ca ei sa fi avut si o mai mare motivatie dupa ce au fost invinsi atat in campionat, cat si in Cupa Ucrainei. A fost evident ca ei s-au sacrificat pe teren.

In plus, ne-au lipsit o serie de jucatori foarte importanti cum ar fi Chygrynskyy, Rat, Eduardo si Stepanenko. Cu acesti fotbalisti pe teren, poate lucrurile ar fi stat altfel. Ii felicit pe cei de la Dinamo pentru castigarea acestui trofeu. S-ar putea sa ne astepte un campionat mult mai dificil, Kiev-ul a aratat astazi (nr. marti) o atitudine complet schimbata fata de campionatul trecut.

Terenul a fost greu, iarba a fost mult prea inalta, nu ne-a permis sa ne dezvoltam fotbalul nostru rapid. Suntem o echipa tehnica, iar un gazon inalt nu ne favorizeaza deloc. Dinamo este o echipa bazata foarte mult pe forta. Ma gandesc ca starea gazonului a fost unul dintre motivele pentru care jocul nostru de pase a suferit destul de mult, dar nu pun infrangerea pe seama acestui fapt.

In mod normal, eu nu vad de ce a trebuit sa se dispute aceasta Supercupa, atata timp cat aceeasi echipa a castigat campionatul si Cupa Ucrainei. Uitandu-ma la motivatie, e clar ca echipa care nu a castigat nimic sa fie mai conectata la joc decat cea care a reusit dubla.

In fotbal, in multe situatii este bine sa mai ai si probleme din cand in cand (nr. infrangeri), te ajuta sa revii cu picioarele pe pamant si sa-ti imbunatatesti nivelul de joc", a declarat Mircea Lucescu, conform site-ului oficial al celor de la Sahtior Donetk.