Mijlocasul Paul Scholes (36 ani) a decis sa puna capat carierei sale de fotbalist, dupa 20 de ani petrecuti la Manchester United. Desi nu va mai juca fotbal in tricoul "Diavolilor rosii", Scholes, al treilea cel mai sanctionat jucator din Premier League, va ramane pe Old Trafford, urmand a ocupa un post de antrenor la club incepand cu sezonul viitor.

Paul Scholes (stanga), la finala Ligii Campionilor 2011Foto: Agerpres

"Paul Scholes a decis ca a venit timpul sa-si agate ghetele in cui si sa puna capat carierei de fotbalist", a anuntat, marti, Manchester United, prin intermediul unui comunicat. Dupa trei sezoane la echipa de tineret (1991-1994), mijlocasul englez a facut pasul la echipa mare in 1994. Scholes a imbracat de 676 ori tricoul lui United, inscriind peste 100 de goluri.

Alaturi de Manchester united, Scholes a castigat numeroase trofee, printre care 10 titluri de campion in Premier League, trei cupe ale Angliei, doua Cupe ale Ligii Angliei, dar si doua trofee ale Ligii Campionilor. Paul Scholes a imbract de 66 de ori si tricoul nationalei Angliei, retragandu-se de la nationala dupa EURO 2004, la varsta de 29 de ani.

Paul Scholes este al treilea cel mai sanctionat jucator din istoria Premier League, dar si din Liga Campionilor. Mijlocasul englez a primit 32 de cartonase galbene in Liga Campionilor, mai mult decat oricare alt jucator din aceasta competitie.

"Spun cu sinceritate ca singurul lucru pe care am vrut sa-l fac intotdeauna a fost sa joc fotbal si sa am o cariera luna si de succes la Manchester United a fost o adevarata onoare. Nu a fost o decizie pe care am luat-o usor, dar simt ca acum e momentul potrivit sa ma opresc. A fost un privilegiu imens pentru mine sa fac parte din echipa care a ajutat clubul sa obtina al 19-lea titlu", a declarat Scholes.

"As vrea sa le multumesc fanilor pentru sprijinul oferit in cariera mea, as vrea sa multumesc antrenorilor si jucatorilor cu care am lucrat in acesti ani, dar mai ales as vrea sa-i multumesc lui Sir Alex Ferguson pentru ca a fost un manager minunat. Din momentul in care am venit la club usa lui a fost intotdeauna deschisa si stiu ca aceasta echipa inca mai poate castiga multe trofee sub conducerea sa", a adaugat mijlocasul englez, ales jucatorul lunii in Premier League de patru ori: in ianuarie 2003, decembrie 2003, octombrie 2006 si august 2010.

"Ce mai pot sa spun despre Paul Scholes? II vom simti lipsa unui jucator incredibil. Paul a fost intotdeauna dedicat total acestui club si sunt incantat ca incepand cu sezonul viitor se va alatura staff-ului tehnic. Paul a fost intotdeauna o inspiratie pentru jucatorii de toate varstele si stim ca va continua in acest fel si in noua sa functie", a spus Sir Alex Ferguson.