Dupa ce a avut echipament Adidas timp de 38 de ani, Franta a trecut la o noua era, Cocosii urmand sa fie imbracati de catre Nike. Federatia Franceza de Fotbal a schimbat sponsorul tehnic pentru un contract de nu mai putin de 42,6 milioane de euro pe an, informeaza Reuters. "Noul echipament reprezinta spiritul francez, bazat pe eleganta", a precizat Laurent Blanc, selectionerul lui Ribery, Gourcouff si compania.

Foto:

"Noul echipament reprezinta spiritul francez, bazat pe eleganta. Culoarea puternica si noul albastru fac acest echipament special. Foloseste filosofia pe care o sprijinim la echipa nationala: creativitate, respect si ambitie" - Laurent Blanc, selectionerul Frantei.

Parteneriatul dintre germani (nr. Adidas) si francezi data inca din anul 1970, Franta cucerind un titlu mondial si doua europene alaturi de Adidas.

Pentru noul angajament (cel cu Nike), Federatia Franceza de Fotbal va primi nu mai putin de 320 de milioane de dolari din partea concernului american pana in anul 2018. In urma semnarii acestui contract, Franta a devenit nationala care castiga cei mai multi bani de la sponsorul tehnic. "Cocosii" sunt urmati de Germania (aproximativ 25 de milioane de eurode la Adidas), Anglia (21 de milioane de euro de la Umbro) si Brazilia (peste 17 milioane de euro de la Nike).

- 42,6 milioane de euro pe sezon vor incasa francezii de la Nike.

- Franta va juca in tricou albastru, sorturi albe si jambiere de culoare rosie.

- "Traiasca fotbalul liber" este sloganul Nike pentru nationala de fotbal a Frantei.

Vezi aici noul echipament al Frantei: