FC Barcelona s-a oprit la zece victorii consecutive in toate competitiile, fiind tinuta in sah pe propriul teren de Athletic Bilbao, scor 0-0, in optimile de finala ale Cupei Regelui Spaniei. Dupa 31 de goluri marcate in ultimele sapte meciuri, catalanii lui Guardiola nu au putut invinge defensiva celor de la Athletic si vor juca mansa decisiva pe terenul adversarei, in 5 ianuarie.

Barcelona, remiza alba pe Nou CampFoto: Reuters

Barca si Bilbao, echipe care impreuna au in palmares 48 de Cupe ale Regelui Spaniei, s-au intalnit ultima data in aceasta competitie in finala din 2009, atunci cand Barcelona s-a impus cu 4-1. "Cateodata balonul pur si simplu nu vrea sa intre in poarta. Trebuie sa facem un efort considerabil in retur deoarece la San Mames va fi greu", a declarat brazilianul Dani Alves.

Antrenorul Barcelonei, Pep Guardiola, a declarat ca acest rezultat este cauza "laudelor nenumarate" primite de elevii sai dupa ultimele partide: "Cand traiesti cu aceste laude atat de coplesitoare exista tot timpul riscul de a cadea. Acest rezultat ne-a pus la locul nostru. Va trebui sa castigam sau sa obtinem o remiza cu goluri. Athletic este puternica, jucatorii sunt rapizi. Trebuie sa facem jocul pe placul nostru pentru a putea trece in sferturi", a mentionat tehnicianul catalanilor.

​Optimi de finala, Cupa Regelui, 21 decembrie:

Barcelona - Athletic Bilbao 0-0

Cordoba - Deportivo La Coruna 1-1 (Diaz '70/ Riki '17-penalty)

Valencia - Villarreal 0-0

22 decembrie:

Almeria - Mallorca

Atletico Madrid - Espanyol

Real Betis - Getafe

Sevilla - Malaga

Real Madrid - Levante