Anglia s-a calificat in optimile Cupei Mondiale dupa o victorie la limita, scor 1-0, obtinuta in fata Sloveniei. "Am tremurat serios, ne-am temut, dar pana la urma a meritat - suntem printre cele mai bune 16 echipe din lume", au precizat jurnalistii britanici imediat dupa terminarea disputei. Echipa lui Fabio Capello a terminat grupa pe pozitia a doua, in timp ce SUA (care s-a salvat in prelungiri - 1-0 cu Algeria) a incheiat pe locul intai Grupa C.

Jermain Defoe, decisiv pentru AngliaFoto: Reuters

"Jermain Defoe a avut un raspuns pe masura pentru titularizarea pe care a primit-o din partea lui Fabio Capello, atacantul marcand golul atat de necesar pentru a ajunge in optimi. Ne-am temut, am avut emotii, dar pana la urma a meritat - suntem printre cele mai bune 16 echipe din lume" - The Sun.

"O natiune intreaga rasufla usurata dupa aceasta victorie cu 1-0 in fata Sloveniei. Milioane de fani au stat cu sufletul la gura, emotiile au fost foarte mari. Importanta este calificarea" - Daily Mail.

"Anglia s-a agatat de optimi dupa o victorie la limita cu Slovenia. Britanicii au avut ceva emotii in a doua repriza, atunci cand slovenii au fost foarte aproape de egalare. SUA merge si ea mai departe, dupa un gol reusit in ultimele momente ale partidei cu Algeria. Slovenia paraseste competitia" - L'Equipe.