Landon Donovan, jucatorul echipei LA Galaxy si un om de baza in selectionata SUA a fost depistat pozitiv cu virusul A/H1N1. Americanul se simtea rau de cateva zile, dar a pus starile sale pe seama caldurii si a umiditatii. In ciuda simptomelor, Donovan a jucat 90 de minute in partida pe care echipa nationala a Statelor Unite a disputat-o in fata selectionatei Mexicului, in preliminariile CM 2010. "Nu-mi amintesc sa ma fi simtit atat de rau intr-un meci".

"Duminica noaptea, cand am ajuns la Miami am inceput sa ma simt rau, dar nu ingrozitor. Nu am dat prea multa atentie. M-am gandit ca este din cauza schimbarii de climat, caldurii si umiditatii. Luni situatia s-a inrautatit. Am inceput sa tusesc. Miercuri, dupa ce am ajuns in Mexico m-am simtit obosit, dar am crezut ca e din cauza altitudinii", a declarat Donovan, potrivit Los Angeles Time. Febra l-a ingrijorat in final pe american si s-a prezentat la medic, care a confirmat diagnosticul.

LA Galaxy are de disputat, sambata, o partida cu Seattle Sounder, meci la care e putin probabil ca-si va face aparitia si Donovan. Potrivit antrenorului de la Galaxy, alti jucatori si membri din staff-ul echipei sunt monitorizati pentru a vedea daca au simptomele virusului.