FIFA a primit liber pentru a experimenta varianta arbitrajului in cinci. Consiliul International al Asociatiei de Fotbal (IFAB) s-a intrunit sambata si a hotarat continuarea experimentului intr-o liga profesionista. In cadrul aceleiasi intalniri s-a hotarat ca pauza dintre cele doua reprize sa nu fie marita.

International Board of Football Association (IFAB) s-a intrunit sambata la Newcastle pentru cea de-a 123-a intalnire anuala generala. Consiliul a dat permisiunea ca sistemul de arbitraj in cinci sa continue intr-o liga profesionista. Acest sistem a fost testat in timpul Campionatului European UEFA Under 19 din octombrie-noiembrie 2008.

FIFA si-a retras propunerea pentru a mari durata maxima a pauzei dintre reprize, iar Consiliul a hotarat ca propunerea de a mari numarul de inlocuiri permise intr-un meci sa fie dezbatuta de catre comitetele FIFA abilitate.

IFAB a hotarat de asemenea ca varanta sin bin sa nu fie implementata. Folosita in hochei pe gheata si rugby, metoda sin bin consta in parasirea terenului pentru cinci sau zece minute de catre jucatorul care a infaptuit infractiuni minore. Pentru a nu primi cartonas rosu, fotbalistul sta in zona de pedeapsa, iar adversarii sunt in superioritate numerica pentru o anumita perioada de timp.

O alta problema discutata a fost cea a loviturilor de la 11 metri. In situatia in care soarta unei partide trebuie sa fie decisa in urma loviturilor de departajare si o echipa are cu un jucator mai putin pe teren, cealalta formatie trebuie sa elimine si ea unul. "Orice jucator exclus in acest fel nu va avea voie sa execute lovitura de la 11 metri", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FIFA.