UEFA a dezvaluit noua identitate vizuala a finalei Ligii Campionilor 2009, de la Roma. Logo-ul reprezinta Cupa competitiei pe care scrie cu litere romane anul finalei din capitala Italiei (MMIX). Sub cupa este o cununa de lauri, simbolul clasic al victoriei. Deasupra cupei este scris Hail the Champions (Ave Campionilor). Organizatorii s-au gandit si la o metoda inedita de a arata noul logo locuitorilor Romei.

"Finala Ligii Campionilor e o ocazie unica pentru a valorifica la maxim cel mai frumos oras din lume. Obiectivul nostru este organizarea celei mai frumoase finale vazute vreodata. Speranta e ca, din cele patru echipe italiene, doua sa ajunga in finala din 27 mai", a declarat Sseful comitetului organizatoric al finalei, Demetrio Albertini.

Ideea de a lansa un nou logo al finalei Ligii Campionilor a venit din dorinta de a spori prestigiul competitiei si de a promova evenimentul. Sigla trebuie sa aiba un semn distinctiv al orasului gazda. Logoul va aparea pe materiale promotionale, bilete si bannere web.

La 18:30, ora locala, logo-ul va fi proiectat pe Colosseum, pentru a putea fi prezentat locuitorilor orasului.