Meciul dintre FC Augsburg şi Hoffenheim s-a disputat pe 11 noiembrie 2023, iar duelul a fost marcat de un incident terifiant pentru mai mulți suporteri ai celor două echipe.

Augsburg - HoffenheimFoto: Harry Langer / DPA / Profimedia

Un suporter de la Hoffenheim a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare după ce a rănit 14 persoane cu o petardă la un meci cu Augsburg

Augsburg - Hoffenheim s-a disputat pe data de 11 noiembrie 2023, iar la acel moment, jocul a fost întrerupt după ce un suporter de la Hoffenheim a aruncat o petardă și a rănit mai multe persoane.

Între spectatorii răniţi de această petardă, ilegală în Germania, s-au numărat şi cinci copii.

Meciul dintre Augsburg şi Hoffenheim (1-1) a fost întrerupt pentru a se acorda primul ajutor persoanelor rănite.

Luni, în timpul procesului desfăşurat la tribunalul din Augsburg, procurorul a afirmat că acţiunea a fost „deosebit de necugetată”, copiii fiind răniţi din simplul motiv că acuzatul a dorit să atragă „maximum de atenţie” cu o petardă ilegală.

Procurorul a cerut o pedeapsă de patru ani şi 10 luni de închisoare.

Suporterul în cauză şi-a cerut scuze de mai multe ori pentru acţiunea sa: „A fost ceva prostesc”. El a precizat că a plătit deja o despăgubire unei victime care va suferi de tinitus (ţiuit de urechi) probabil permanent.

Avocatul său a cerut o pedeapsă de doi ani de închisoare, care ar trebui să fie cu suspendare. Apărătorul fanului a arătat faptul că tânărul de 28 de ani a petrecut deja mai mult de cinci luni în arest.

Alte trei persoane au fost puse sub acuzare pentru tăinuire şi complicitate şi au primit pedepse de închisoare cu suspendare.

Sursa: Agerpres