Emiliano Martinez, portarul echipei Aston Villa, a primit al doilea cartonaş galben la meciul câştigat la lovituri de departajare în faţa formaţiei Lille, în sferturile de finală ale Conference League, dar nu a fost eliminat.

Emiliano MartinezFoto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emiliano Martinez, două cartonașe galbene pe durata meciului dintre Lille și Aston Villa din sferturile Conference League

Jucătorul în vârstă de 31 de ani a primit un avertisment din partea arbitrului slovac Ivan Kruzliak înainte de a primi şi al doilea cartonaş galben. Cu toate acestea, o regulă i-a permis să rămână pe teren pentru restul loviturilor de departajare.

The Athletic explică de ce i s-a permis lui Martinez să rămână pe teren şi să câştige meciul pentru echipa sa.

Martinez a primit un cartonaş galben în minutul 39, când Villa era condusă cu 1-0.

Dar când meciul a ajuns la lovituri de departajare cu scorul de 2-1 după prelungiri, Martinez a apărat o lovitură a lui Nabil Bentaleb.

Apoi i-a redus la tăcere pe fanii gazdelor punându-şi degetul la buze. Speranţele lui Villa au fost risipite însă pentru câteva clipe, când Leon Bailey a ratat lovitura de departajare.

Martinez a primit apoi un al doilea cartonaş galben de la Kruzliak pentru că a părut să-i provoace pe suporterii echipei Lille.

Cu toate acestea, el nu a fost eliminat, fiindu-i permis să continue şi să apere un penalti executat de Benjamin Andre, pecetluind locul echipei Aston Villa în semifinale.

Ce spun regulamentele?

International Football Association Board (IFAB) - organismul care reglementează fotbalul - prevede în articolul 10.3 că „avertismentele şi cartonaşele acordate jucătorilor şi oficialilor de echipă în timpul meciului se anulează la loviturile de departajare”.

„Un jucător căruia i s-a arătat un cartonaş roşu în timpul jocului nu poate participa. Jucătorii, înlocuitorii, jucătorii înlocuiţi şi oficialii echipei pot primi un cartonaş roşu sau galben în timpul loviturilor de departajare”.

Prin urmare, lui Martinez i s-a permis să continue, deoarece cartonaşul său iniţial nu a fost transferat la loviturile de departajare, transmite News.ro.

Villa a câştigat meciul cu 4-3 la lovituri de departajare, după un scor general de 3-3.

Rezultatele sferturilor Conference League

Fiorentina – Plzen 2-0, după prelungiri (în tur 0-0)

Lille – Aston Villa 2-1, după penaltiuri 3-4 (în tur 1-2)

PAOK – Club Bruge 0-2 (în tur 0-1)

Fenerbahce – Olympiakos 1-0, după penaltiuri 2-3 (în tur 2-3)

Semifinalele Conference League

Aston Villa vs Olympiakos

Fiorentina vs Club Brugge

Finala Conference League va avea loc în data de 29 mai, la Atena, pe arena „Agia Sophia Stadium”, cunoscută și drept „OPAP Arena”.