Oțelul Galați s-a calificat joi pentru a doua oară în istorie în finala Cupei României, iar antrenorul Dorinel Muntenau a vorbit despre perspectivele echipei, dar și despre lipsurile financiare de la club.

Dorinel MunteanuFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Dorinel Munteanu vrea în Europa League cu Oțelul, dar deplânge situația financiară

La finalul partidei câștigate cu scorul de 2-1 în fața Universității Cluj, antrenorul care a adus titlul și Supercupa la Galați în 2011 a fost mai degrabă rezervat decât euforic.

Dorinel Munteanu a scos în evidență prestația echipei sale, dar și necesitatea unui buget pe măsura participării în cupele europene, dacă va cuceri trofeul.

„Sunt bucuros că am reușit să ajungem în finala Cupei României, după un parcurs dificil.

Am preconizat că va fi un meci greu, cu o echipă bună, cu jucători valoroși și experimentați. Eu cred că am câștigat pe merit. Mă bucur pentru tot Galațiul, pentru suporterii noștri, pentru toți oamenii care iubesc această echipă.

Acești jucători merită mai mult sprijin, din toate punctele de vedere. De trei ani, încercăm să ne autodepășim și să obținem performanțe.

La pauză, am avut cu jucătorii o discuție mai bărbătească, le-am spus că, dacă menținem același ritm din ultimele 20 de minute, nu putem să câștigăm.

Sper să nu ne oprim aici, din punct de vedere sportiv. Din alt punct de vedere, financiar, sper să fie mai bine anul viitor.

Va fi un meci greu împotriva Corvinului, dar mai avem meciuri grele până atunci în campionat.

Din punct de vedere sportiv, profesional, suntem pregătiți de Europa, dar ne lipsește partea financiară. În fiecare dimineață mă trezesc cu speranța că vor veni oameni alături de echipă, în afară de actualii finanțatori, Consiliul Local, Primăria și sponsorii.

Avem nevoie de mult mai mult. Avem nevoie de un buget mult mai mare. Nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre buget, dar cred că Oțelul are cel mai mic buget din ligă” – a declarat Dorinel Munteanu, conform DigiSport.

Finala Cupei României dintre Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați se va disputa pe 15 mai 2024, pe stadionul Municipal din Sibiu.