Înființată în urmă cu 153 de ani, Cupa Angliei va trece într-o nouă etapă începând de sezonul viitor. Pe fondul programului tot mai încărcat al echipelor, organizatorii au decis să simplifice condițiile de calificare.

Minge de fotbalFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

Meciurile terminate la egalitate în Cupa Angliei nu se vor mai rejuca din sezonul viitor

Federația Engleză de Fotbal a anunțat joi decizia de a elimina începând cu sezonul viitor rejucarea partidelor terminate la egalitate în Cupa Angliei, scrie Daily Mail.

Unul dintre motivele principale este calendarul tot mai aglomerat al partidelor, pe fondul extinderii Champions League la 36 de echipe, care vor disputa câte opt partide în loc de șase.

În prezent, doar primele etape ale Cupei Angliei prevedeau rejucarea în caz de remiză în timpul regulamentar, regula fiind eliminată începând cu optimile de finală.

O altă măsură care va intra în vigoare începând din vară prevede ca etapele de cupă să se desfășoare sâmbăta și duminica, inclusiv faza optimilor, care din 2019 se dispută la mijlocul săptămânii.

În plus, finala Cupei Angliei va avea loc în penultimul weekend al sezonului din Premier League, într-o zi de sâmbătă în care nu vor fi programate meciuri de top în campionat.