​Romario s-a retras din fotbal în urmă cu aproape 15 ani, dar campionul mondial din 1994 a anunțat că se va întoarce pe teren la vârsta de 58 de ani, informează AFP.

RomarioFoto: STUDIO FOTOGRAFICO BUZZI SRL / imago sportfotodienst / Profimedia

Romario, președinte-jucător la America-RJ: Va juca alături de fiul său

La America-RJ, un club fondat în 1904 care traversează o gravă criză economică, legendarul fotbalist va juca alături de fiul său, atacantul Romarinho, care a semnat în martie.

„Nu voi evolua tot campionatul, dar voi juca câteva meciuri cu echipa inimii mele şi îmi voi îndeplini un ultim vis: să joc alături de fiul meu” - Romario pe Instagram.

Romario a jucat pentru America-RJ în 2009, iar în ianuarie 2024 a devenit președinte al clubului. Echipa evoluează în campionatul diviziei secunde a statului Rio de Janeiro (Campeonato Carioca Serie A2), care începe în luna mai şi se încheie în august.

Câştigătoarea acestei competiţii va evolua în prima divizie a statului Rio de Janeiro la începutul anului 2025, unde concurează echipele de elită din Rio, precum Flamengo, Fluminense, Vasco de Gama şi Botafogo.

De când s-a retras din sport, după o lungă carieră la cluburi braziliene (Vasco de Gama, Fluminense, Flamengo) şi o perioadă în Europa (PSV Eindhoven, FC Barcelona, Valencia), Romario s-a implicat în politică şi este senator, ales în 2015 şi reales în 2022, scrie News.ro.