Meciul dintre Rosario Central și Penarol, din Grupa G a Copei Libertadores, a fost umbrit de un moment scandalos după ce Maxi Olivera, fundaşul stânga în vârstă de 32 de ani al clubului uruguayan Penarol, a fost lovit în față cu o piatră.

Maximiliano Olivera Foto: Marcelo Manera / AFP / Profimedia

Maxi Olivera (Penarol) a fost lovit cu o piatră în față la finalul meciului cu Rosario Central din Copa Libertadores

Rosario Central a început cu dreptul faza grupelor Copa Libertadores și a câștigat cu scorul de 1-0 duelul cu uruguayenii de la Penarol.

Carlos Quintana a marcat unicul gol al partidei în prelungirile primei reprize, însă momentul care a atras atenția a fost cel din finalul jocului.

Jucătorii lui Penarol au mers la marginea tribunei de pe Estadio Gigante de Arroyito pentru a le mulţumi suporterilor care au venit tocmai de la Montevideo, la doar câteva secunde după ce arbitrul a fluierat finalul partidei. În acel moment, o piatră aruncată din tribune, dintr-o zonă ocupată de ultrașii de la Rosario, l-a lovit în faţă pe Maxi Olivera.

Piatra l-a lovit pe apărătorul din Penarol în pomete, chiar sub ochiul stâng, făcându-l să sângereze abundent. Fostul jucător al Fiorentinei a fost foarte furios şi a vrut să se ia la bătaie cu fanii adversari, dar a fost ţinut de coechipierii săi.

Între timp, suporterii lui Rosario Central au continuat să arunce cu obiecte în teren, dar şi asupra fanilor lui Penarol.

„Maxi Olivera nu s-a simţit bine şi chiar a leşinat pentru câteva momente.” - a declarat Julio Trotschansky, managerul lui Penarol, potrivit news.ro.