​Roberto D'Aversa, antrenorul echipei Lecce, cel care duminică l-a lovit cu capul pe atacantul francez Thomas Henry de la Hellas Verona, a fost demis, a anunţat luni clubul italian.

Roberto D'AversaFoto: Fabrizio Corradetti / AP / Profimedia

Roberto D'Aversa (Lecce), demis după ce l-a lovit cu capul în gură pe jucătorul Thomas Henry

„În urma evenimentelor care au avut loc la finalul meciului Lecce - Verona, clubul anunţă că l-a demis pe antrenorul D'Aversa”, se arată într-un comunicat pe X.

Roberto D'Aversa l-a lovit cu capul în figură pe Thomas Henry, după ce echipa sa a pierdut, scor 0-1, duminică, în etapa a 28-a a campionatului Italiei.

Incidentele au izbucnit într-o confuzie totală, jucătorii şi stafurile celor două echipe împingându-se şi îmbrâncindu-se la fluierul final.

În momentul în care Henry părea să se îndrepte spre vestiare, D'Aversa s-a apropiat de el şi l-a lovit cu capul. Ambii au primit ulterior cartonaşul roşu.

„Am intrat pe teren pentru a evita ca jucătorii mei să fie eliminaţi, pentru că au existat multe provocări din partea jucătorilor Veronei în ultimele minute ale meciului şi după fluierul final”, a explicat D'Aversa, după meci, pentru Sky Sport.

Antrenorul echipei Lecce, în funcţie din iunie 2023, şi-a cerut apoi scuze lui Henry, Veronei, managerilor săi, fanilor lui Lecce şi fotbalului italian, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

El a negat că l-a lovit cu capul pe Henry, insistând că „a fost un contact fizic, cap la cap”.

De asemenea, Henry a postat un mesaj pe reţelele sale de socializare în care a susţinut că a fost lovit în cap: „Nimic nu justifică şi nu va justifica niciodată să fii lovit în cap când eşti în drum spre vestiare, fericit că am luat cele trei puncte ale victoriei”, a spus jucătorul de 29 de ani.

Într-un comunicat emis la scurt timp după aceea, Lecce „a condamnat cu fermitate gestul antrenorului, care contravine principiilor noastre şi valorilor sportului", transmite News.ro.