Cotidianul Marca notează că gruparea Valencia a interzis accesul Netflix pe stadionul Mestalla la meciul de sâmbătă, cu Real Madrid (etapa 27 din LaLiga), în legătură cu un documentar despre Vinicius.

Vinicius, tinta rasismului in LaLigaFoto: Jose Miguel Fernandez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Documentarul Netflix despre Vinicius nu va fi filmat și pe Mestalla din Valencia

Aceasta este o „decizie a clubului”, au declarat surse oficiale pentru ziarul spaniol, conform News.ro.

În mod normal, Liga este cea care gestionează accesul presei la meciurile din LaLiga şi din divizia secundă spaniolă, dar de această dată clubul a decis să se opună prin veto camerelor de filmat ale companiei de producţie Conspiraçao.

Compania, una dintre cele mai mari din Brazilia, este în curs de înregistrare a unui documentar despre fotbalistul brazilian pentru Netflix.

Refuzul Valenciei - despre care se spune că ar fi justificat de neîncrederea în utilizarea imaginilor - vine într-un moment de mare tensiune între club şi starul lui Real Madrid.

Sezonul trecut, Vinicius a fost ţinta unor insulte rasiste din partea mai multor spectatori de pe stadion, provocând chiar întreruperea meciului.

Clubul a interzis pe viaţă trei suporteri care au imitat sunetul maimuţei în direcţia extremei braziliene. Dar, acuzând toţi suporterii de rasism (lucru pe care l-a corectat ulterior), antrenorul Realului, Carlo Ancelotti, a provocat furia FC Valencia, a oraşului şi a presei locale.

Potrivit Marca, clubul a refuzat, de asemenea, cererea companiei de producţie de a intervieva unul dintre jucătorii săi, Hugo Duro, pentru a nu stârni controverse.

Meciul dintre Valencia și Real Madrid va avea loc sâmbătă, 2 martie, pe Mestalla, de la ora 22:00.