Bayern Munchen a ajuns la trei înfrângeri consecutive, iar campioana Germaniei din ultimele 11 sezoane a anunțat că antrenorul Thomas Tuchel va părăsi echipa la finalul lunii iunie.

Thomas TuchelFoto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Barcelona și Arsenal joacă miercuri în Champions League - Programul complet al televizărilor

Thomas Tuchel pleacă în vară de la Bayern Munchen

Tuchel avea contract cu Bayern până în iunie 2025, dar gruparea bavareză a anunțat că tehnicianul va pleca de pe banca tehnică la finalul acestui sezon.

Potrivit site-ului oficial al clubului, această decizie „este rezultatul unei discuții constructive între directorul executiv Jan-Christian Dreesen și Thomas Tuchel”.

Criza a început după înfrângerea suferită de Bayern pe terenul lui Bayer Leverkusen, scor 3-0. A urmat apoi un eșec în turul optimilor Champions League (0-1 cu Lazio) și un nou meci pierdut în campionatul Germaniei (2-3 vs Bochum / echipa se află la opt puncte în spatele liderului din Bundesliga).

​„Am convenit că vom încheia colaborarea noastră după încheierea acestui sezon. Până atunci, eu și staff-ul meu vom continua, bineînțeles, să facem tot ce ne stă în putință pentru a asigura succesul maxim” - Thomas Tuchel.

„În urma unei discuții bune și deschise, am ajuns la decizia de a pune capăt relației noastre de lucru de comun acord în vară. Obiectivul nostru este de a urmări o nouă direcție fotbalistică cu un nou antrenor principal pentru sezonul 2024/25.

Până atunci, fiecare persoană din cadrul clubului este îndemnată în mod expres să obțină maximul posibil în Liga Campionilor și Bundesliga. De asemenea, responsabilizez în mod explicit echipa în această privință.

În special în Liga Campionilor, după ce am pierdut cu 1-0 în prima manșă la Lazio, suntem convinși că vom ajunge în sferturile de finală pe o Allianz Arena arhiplină, cu fanii noștri alături de noi” - Jan-Christian Dreesen, director executiv al clubului Bayern Munchen.