Jurgen Klopp a anunțat vineri că o va părăsi pe Liverpool la finalul acestui sezon, iar Pep Guardiola (antrenorul lui Manchester City) i-a adus un omagiu „celui mai bun rival din cariera sa”.

Jurgen Klopp si Pep GuardiolaFoto: Jon Super / AP / Profimedia

>> VIDEO Șoc în Premier League - Jurgen Klopp și-a anunțat plecarea de la Liverpool

Pep Guardiola spune că fotbalul are nevoie de Jurgen Klopp

Guardiola a afirmat că va „dormi mai bine” după ce Klopp se va despărți de „cormorani”, dar a precizat că antrenorul german este o personalitate de care „fotbalul are nevoie”.

„Noaptea dinaintea meciurilor cu Liverpool a fost întotdeauna aproape un coşmar. Bineînţeles că o să-mi lipsească. Am fost şocat de veste, ca toată lumea.

Nu ne putem defini timpul petrecut aici fără el, fără Liverpool. Cel mai bun rival pe care l-am avut în viaţa mea. Desigur, îi doresc tot binele din lume.

Premier League îi va simţi lipsa, va simţi lipsa personalităţii sale carismatice, a modului în care joacă echipa sa. El nu va recunoaşte, dar se va întoarce, ştiu asta. Fotbalul are nevoie de antrenori şi personalităţi ca el.

Din fericire, la anul nu vom mai fi rivali, astfel că vom merge să cinăm împreună".” - Pep Guardiola.

Cei doi au fost rivali și în Bundesliga: Guardiola a pregătit-o pe Bayern Munchen, iar Klopp s-a aflat la conducerea Borussiei Dortmund.

De știut:

  • Klopp a ajuns la Liverpool în 2015 și a cucerit cele mai importante trofee cu această formație: Premier League (2019/20), Liga Campionilor (2018/19), SuperCupa Europei (2019), Cupa Mondială a Cluburilor (2019), Cupa Angliei (2021/22), Cupa Ligii Angliei (2021/22) și SuperCupa Angliei (2022).
  • Jurgen Klopp a mai antrenat echipele Mainz 05 (2001-2008) și Borussia Dortmund (2008-2015).
  • Liverpool se află pe primul loc în Premier League. „Cormoranii” au cinci puncte peste Manchester City (are un meci mai puțin disputat), Arsenal și Aston Villa.
  • Liverpool este calificată în finala Cupei Ligii Angliei (duel cu Chelsea - 25 februarie), 16-imile Cupei Angliei (va întâlni Norwich - 28 ianuarie) și optimile Europa League.

>> Interviul integral cu Jurgen Klopp poate fi citit pe site-ul oficial al clubului Liverpool.