Jurgen Klopp va pleca de la Liverpool la finalul acestui sezon. Antrenorul german a făcut anunțul într-un videoclip postat de „cormorani”, vineri, pe rețelele de socializare.

Jurgen KloppFoto: Adam Davy / AFP / Profimedia

Jurgen Klopp va pleca de la Liverpool la finalul sezonului

Klopp a ajuns la Liverpool în 2015 și a cucerit cele mai importante trofee cu această formație: Premier League (2019/20), Liga Campionilor (2018/19), SuperCupa Europei (2019), Cupa Mondială a Cluburilor (2019), Cupa Angliei (2021/22), Cupa Ligii Angliei (2021/22) și SuperCupa Angliei (2022).

„Pot să înțeleg că este un șoc pentru mulți oameni în acest moment, când auzi asta pentru prima dată, dar evident că pot să explic - sau cel puțin să încerc să explic.

Iubesc absolut totul despre acest club, iubesc totul despre oraș, iubesc totul despre suporterii noștri, iubesc echipa, iubesc personalul. Iubesc totul. Dar faptul că totuși iau această decizie vă arată că sunt convins că este cea pe care trebuie să o iau.

Sunt, cum să spun, în criză de energie. Nu am nicio problemă acum, evident, știam deja de mai mult timp că va trebui să anunț asta la un moment dat, dar sunt absolut bine acum. Știu că nu pot să fac treaba asta din nou și din nou și din nou și din nou.

După anii pe care i-am avut împreună și după tot timpul pe care l-am petrecut împreună și după toate lucrurile prin care am trecut împreună, respectul pentru voi a crescut, dragostea pentru voi a crescut și cel puțin vă datorez adevărul - și acesta este adevărul.

Am spus clubului încă din noiembrie. [...] Când stăteam acolo împreună şi vorbeam despre potenţiale achiziţii, despre următorul cantonament de vară şi despre cum putem merge oriunde, mi-a venit gândul: 'Nu sunt sigur că mai sunt aici atunci' şi eu însumi am fost surprins de acest lucru.

Evident că am început să mă gândesc la asta. Nu a început atunci, dar bineînţeles că sezonul trecut a fost super-dificil şi au fost momente în care la alte cluburi probabil că decizia ar fi fost: 'Haideţi, vă mulţumesc foarte mult pentru tot, dar probabil că ar trebui să ne despărţim aici, sau să ne terminăm aici'. Asta nu s-a întâmplat aici, evident.

Pentru mine a fost super, super, super, super-important că pot ajuta să aduc această echipă înapoi pe linia de plutire. Doar la asta mă gândeam.

Când mi-am dat seama destul de devreme că s-a întâmplat, este o echipă foarte bună, cu un potenţial masiv şi o super grupă de vârstă, super caractere şi toate astea, atunci am putut începe să mă gândesc din nou la mine şi acesta a fost rezultatul. Nu este ceea ce îmi doresc să fac, ci doar ceea ce cred că este 100% corect” - Jurgen Klopp.

De asemenea, asistenții lui Klopp (Pepijn Lijnders și Peter Krawietz) vor pleca la finalul sezonului. Liverpool a precizat într-un comunicat că Lijnders este „dornic să își urmeze propria carieră în antrenorat”.

De știut:

  • Jurgen Klopp a mai antrenat echipele Mainz 05 (2001-2008) și Borussia Dortmund (2008-2015).
  • Liverpool se află pe primul loc în Premier League. „Cormoranii” au cinci puncte peste Manchester City (are un meci mai puțin disputat), Arsenal și Aston Villa.
  • Liverpool este calificată în finala Cupei Ligii Angliei (duel cu Chelsea - 25 februarie), 16-imile Cupei Angliei (va întâlni Norwich - 28 ianuarie) și optimile Europa League.

>> Interviul integral cu Jurgen Klopp poate fi citit pe site-ul oficial al clubului Liverpool.