Comisia de disciplina a federatiei de fotbal a hotarat sambata dimineata (01.40h), dupa 7 ore de audieri, ca Rapid sa fie sanctionata prin pierderea meciului jucat contra Stelei cu 3-0, o amenda de 50.000 lei si organizarea a doua jocuri pe teren propriu fara accesul publicului. Stelistul Lovin a fost si el suspendat pentru 4 jocuri primind si o amenda de 6.500 lei.

Comisia de disciplina a avut nevoie de aproape 9 ore de audieri si deliberari pentru a formula un verdict in dosarul "Rapid-Steaua". Dupa ce primise un aviz din partea comisiei de arbitri (conform caruia decizia lui Deaconu de a opri meciul a fost regulamentara), comisia de disciplina a intrat in sedinta vineri la ora 17,00 si a terminat audierile dupa miezul noptii.

Comisia a analizat aspecte de organizare si a sanctionat incapacitatea clubului organizator Rapid de a asigura protectia arbitrilor si a echipei vizitatoare. Sanctiunile sus-mentionate pot fi atacate prin apel. Rapidul poate ajunge inclusiv la tribunalul pentru Arbitraj in Sport de la Lausanne.

Ziua cea mai lunga

In sedinta de la ora 17,00, Comisia de disciplina a federatiei de fotbal a audiat partile implicate in dosarul Rapid-Steaua, meci intrerupt in minutul 74, la scorul de 1-0 pentru giulesteni, din cauza lovirii arbitrului.

Update: La ora 20,30, in momentul in care a comisia a inceput audierea arbitrului Alexandru Deaconu, George Copos a parasit sediul Ligii: "Inca nu s-a decis nimic".

Ora 21,40: purtatorul de cuvint al LPF anunta presa ca indiferent de verdictul Comisiei, Rapidul va juca cu spectatori meciul de simbata cu Ceahlaul.

Ora 22,45: arbitrul Alexandru Deaconu paraseste sediul LPF fara sa faca vreo declaratie. Inaintea sa, iesise jucatorul rapidist Sapunaru care a marturisit jurnalistilor prezenti ca se simte rau.

La citeva minute dupa miezul noptii, reprezentantii Rapidului au parasit sediul Ligii Profesioniste. "Comisia ne-a spus ca va anunta rezultatul in doua-trei ore", spune Nicolae Manea, director Rapid.

Ora 1,40: presedintele Comisiei de disciplina anunta sanctiunile, dintre care cea mai importanta este pierderea meciului de catre Rapid la masa verde.

CCA a dat dreptate lui Deaconu

Dimineata, Comisia de disciplina a primit un punct de vedere din partea Comisiei de Arbitri, conform caruia decizia arbitrului Alexandru Deaconu de a opri meciul a fost una regulamentara.

Rapidul, amenintat de eventualitatea pierderii jocului cu 3-0 la masa verde, a contestat dreptul Comisiei de Arbitri de a difuza un asemenea punct de vedere, apoi a introdus un apel prin care ataca competenta Comisiei de disciplina, cea care trebuie sa dea sentinta!

"Deaconu si-a facut-o cu mana lui! Fiindca are o mica greseala - dupa ce a fost lovit, nu trebuia sa se mai duca inapoi pe teren, sa se sperie de brichetele pe care le aruncau spectatorii..." - Dumitru Dragomir, presedinte LPF.