Wayne Rooney, fostul atacant al celor de la Manchester United, a fost demis de pe banca tehnică a celor de la Birmingham City, care ocupă locul 20 în liga a doua din Anglia.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Wayne Rooney, demis de la Birmingham City

Demiterea lui Rooney intervine a doua zi după ce echipa sa a fost învinsă, scor 3-0, de Leeds United. Rooney a fost numit pe 11 octombrie, când Birmingham se afla pe un încurajator loc şase în Championship.

De atunci, fostul internaţional englez (38 de ani, 120 de selecţii, 53 de goluri) şi-a condus echipa la victorie doar de două ori în 15 meciuri, iar Birmingham ocupă în prezent locul 20 în a doua divizie engleză.

„Fotbalul este despre rezultate şi recunosc că acestea nu au fost la nivelul pe care mi l-aş fi dorit. Cu toate acestea, timpul este cel mai preţios lucru de care are nevoie un manager şi nu cred că 13 săptămâni au fost suficiente pentru a superviza schimbările necesare”, a scris Wayne Rooney pe contul său X, conform News.ro.

Rooney a mai antrenat Derby County în Championship (23 de victorii, 21 de remize, 34 de înfrângeri) şi apoi clubul american DC United (8 victorii, 7 remize, 16 înfrângeri).