La mai bine de un an de când familia Glazer a anunțat că scoate la vânzare acțiunile lui Manchester United, unul dintre cei mai bogați britanici a preluat oficial o parte semnificativă a acestora.

Manchester UnitedFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sir Jim Ratcliffe, prezentat oficial ca noul acționar al lui Manchester United

Într-un comunicat oficial emis duminică pe pagina clubului, Manchester United anunță acordul cu Sir Jim Ratcliffe.

„Manchester United a anunțat astăzi că a încheiat un acord prin care președintele INEOS, Sir Jim Ratcliffe, va achiziționa 25% din acțiunile lui Manchester United.

Acordul prevede și o sumă suplimentară de 300 de milioane de dolari pentru investiții viitoare în stadionul Old Trafford.

Ca parte a tranzacției, INEOS a acceptat cererea Consiliului de Administrație de a delega responsabilitatea pentru gestionarea operațiunilor fotbalistice ale clubului” – a anunțat Manchester United.

Fan declarat al lui United încă din tinerețe, Ratcliffe va plăti aproximativ 1,5 miliarde de euro pentru un sfert din acțiunile clubului, un prim pas pentru o cumpărare completă în etape.

Acesta a promis să readucă echipei gloria de odinioară, încercând să liniștească suporterii care abia așteaptă să vadă clubul scăpat de familia Glazer.

Manchester United nu este singurul club din Premier League pe care Ratcliffe a încercat să îl cumpere, miliardarul fiind interesat și de Chelsea anul trecut, înainte ca Roman Abramovich să cedeze clubul din Londra lui Todd Boehly, pentru 2,5 miliarde de lire sterline.

Jim Ratcliffe se afla în 2020 pe locul 2 al celor mai bogați britanici, cu o avere netă estimată la 23 de miliarde de lire sterline.