Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU) a votat împotriva trecerii de la UEFA (Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal) la AFC (Confederaţia Asiatică), au anunţat miercuri agenţiile de ştiri din Rusia.

Jucător de fotbalFoto: - / PhotoAlto / Profimedia

Rusia a votat împotriva trecerii la AFC și rămâne în UEFA

Forul a ales să rămână în cadrul federaţiei europene, în contextul în care Moscova doreşte să progreseze în relaţiile cu UEFA, relatează Reuters.

FIFA şi UEFA au decis în februarie 2022 că toate echipele din Rusia, fie că este vorba de echipe naţionale sau de club, vor fi excluse de la participarea la competiţiile internaţionale după ce Moscova a lansat ceea ce numeşte „operaţiune militară specială” în Ucraina.

Rusia lua în considerare posibilitatea de a se alătura Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC), potrivit şefului RFU, Alexander Dyukov, care a făcut anunţul la sfârşitul anului trecut.

„Problema (trecerii la AFC) a fost discutată. Am votat în unanimitate împotrivă, deoarece nu există garanţii din partea FIFA. Am decis să continuăm contactele cu UEFA, mai ales că există progrese. Să vedem cum va evolua situaţia anul viitor” - Mihail Gershkovici, membru al comitetului RFU, citat de RIA.

În ultimele luni, FIFA şi UEFA au relaxat restricţiile impuse echipelor de juniori din Rusia. În septembrie, UEFA a declarat că „nu trebuie pedepsiţi copiii pentru acţiuni a căror responsabilitate aparţine exclusiv adulţilor”.