Naționala Argentinei a cucerit titlul mondial în Qatar (2022) după o pauză de 36 de ani, iar Lionel Messi a postat un mesaj pe Instagram la un an de la momentul incredibil trăit pe Lusail Stadium.

Lionel Messi si jucatorii ArgentineiFoto: Ayman Aref/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lionel Messi, omul care a condus Argentina către primul titlu mondial după 36 de ani

Finala Campionatului Mondial de fotbal din 2022, din Qatar, a fost una care va rămâne în cărțile de istorie.

Argentina, cu un Lionel Messi în mare formă, a înfruntat campioana din 2018, Franța, într-un meci ce a avut loc pe Lusail Stadium.

La un an distanță de la acest eveniment, Lionel Messi a postat următorul mesaj:

„1 an de la cea mai frumoasă nebunie din cariera mea.

Amintiri de neuitat care vor dura o viață. Aniversare fericită tuturor!” - a scris Leo Messi.

Desfășurarea finalei dintre Argentina și Franța 3-3 (4-2 d. l. d.)

Lionel Messi a deschis scorul în minutul 23, după un penalty obținut de Angel Di Maria, iar tot Di Maria a majorat avantajul argentinienilor (min 36), după un contraatac fulger al echipei lui Scaloni.

În a doua repriză, mai exact în minutul 80, Mbappe a redus din diferență dintr-o lovitură de la 11 metri și tot el a restabilit egalitatea un minut mai târziu, trimițând astfel meciul în prelungiri.

Lionel Messi a adus-o din nou în avantaj pe Argentina în minutul 108, dar Kylian Mbappe a egalat din nou pentru francezi, dintr-un penalty obținut în minutul 118.

Kolo Muani putea trimite titlul mondial în Hexagon, dar jucătorul care evolua atunci la Eintracht Frankfurt nu reușea să îl învingă pe Emiliano Martinez, care respingea cu un reflex fantastic.

S-a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde Tchouameni și Coman au ratat, iar Gonzalo Montiel a transformat penalty-ul care a decis finala Mondialului din Qatar.