Donny van de Beek a jucat un singur meci pentru Manchester United în actualul sezon de Premier League, iar oficialii grupării de pe Old Trafford au luat decizia de a-l lăsa să plece sub formă de împrumut la un club din Bundesliga.

Donny van de BeekFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Donny van de Beek va fi împrumutat la Eintracht Frankfurt

Deși cariera lui ar fi trebuit să urce odată cu transferul la Manchester United, Donny van de Beek nu este decât o umbră a fotbalistului care juca semifinale de UEFA Champions League cu Ajax Amsterdam, în sezonul 2018/2019.

Echipa de pe Old Trafford achita în vara anului 2020 suma de 39 de milioane de euro, însă evoluțiile timide, dar și o accidentare gravă, l-au adus într-un moment în care postul de titular nu îi poate fi garantat.

Asta au decis și șefii de la United, care au dat curs ofertei de la Eintracht Frankfurt, urmând ca olandezul să plece sub formă de împrumut la clubul din Bundesliga, până la finalul acestui sezon.

Mai mult decât atât, dacă nemții sunt mulțumiți de prestațiile sale, vor putea activa clauza de cumpărare definitivă, în valoare de 15 milioane de euro cu tot cu bonusuri, anunță jurnalistul Fabrizio Romano.

Cu o cotă de piață de 10 milioane de euro, fotbalistul în vârstă de 26 de ani a strâns 62 de apariții, a marcat două goluri și a oferit două pase decisive de la sosirea sa la United.

Van de Beek a mai fost împrumutat și la Everton în perioada ianuarie 2022 - mai 2022, dar a bifat doar 7 apariții pentru „caramele”.