Olympiakos Pireu a acuzat Federaţia Greacă de Fotbal că l-a ales pe arbitrul Anastasios Papapetrou pentru a decide „în mare parte” viitorul campionatului, după ce multipla campioană a obținut doar o remiză pe terenul lui Volos, scor 2-2, în etapa a 13-a.

Olympiakos PireuFoto: Joeran Steinsiek / imago stock&people / Profimedia

În timpul meciului, Olympiakos a fost privată de două goluri, iar trei posibile penalty-uri nu au fost acordate de arbitru. Au fost incidente şi s-a recurs la gaze lacrimogene, iar jucătorii au fost nevoiţi să continue meciul în ciuda faptului că au avut probleme respiratorii, scrie News.ro.

Clubul, condus de Evángelos Marinákis, a emis un comunicat în care critică Federaţia Greacă de Fotbal şi o descrie drept „o organizaţie criminală” însărcinată cu „exterminarea” clubului.

„Ce se va întâmpla de acum încolo este incert. Mafia îşi va continua activitatea în fiecare săptămână, având ca arme arbitrii, petardele şi gazele lacrimogene. Oare vom aştepta să se întâmple o tragedie inimaginabilă pentru ca guvernul să se trezească şi să ia măsuri?”, a precizat clubul Olympiakos.

Clubul din Pireu a luat în vizor şi „statul şi autorităţile judiciare”, care sunt „complet indiferente” şi care lasă fotbalul elen „într-o soartă întunecată”, după ce în trecut au dat dovadă de „un zel deosebit pentru aşa-zisa purificare a fotbalului”.

Clasament Grecia

1. Panathinaikos (36-8 golaveraj) 31 puncte / 13 meciuri

2. Olympiakos (33-12) 28 / 13

3. AEK Atena (22-9) 27 / 12

4. PAOK Salonic (26-10) 26 / 12

5. Aris Salonic (18-14) 20 / 12

6. Asters Tripolis (15-20) 17 / 13 etc.