Argentina a câștigat titlul mondial în urmă cu un an de zile în Qatar, iar Lionel Messi (36 de ani) a vorbit clar despre una dintre marile lui dorințe: de a juca la turneul final din 2026, unul găzduit de SUA, Canada și Mexic.

Lionel MessiFoto: Gustavo Garello / AP / Profimedia

Trofeul Cupei Mondiale era singurul care-i lipsea lui Lionel Messi din CV. Argentinianul și-a îndeplinit visul în Qatar, iar acum fanii fac presiune pentru ca decarul „Pumelor” să fie pe teren și la turneul final din 2026.

Messi nu se ferește să recunoască un lucru: vrea cu orice preț să fie pe teren la CM 2026, dar în mod realist este conștient de faptul că va fi foarte greu: ar avea 39 de ani la acel moment.

Într-un interviu pentru Star +, căpitanul Argentinei mărturisește că primul obiectiv important este Copa America (competiție care va avea loc în iunie-iulie anul viitor).

„Singurul lucru la care mă gândesc acum este să ajung la Copa America. După aceea, timpul va spune dacă voi fi sau nu la Cupa Mondială din 2026.

Voi ajunge la o vârstă (n.r. 39 de ani) care, în mod normal, nu mi-ar permite să joc.

Am spus deja că nu cred că voi fi acolo, iar oamenii au crezut că mă voi retrage după ultima Cupă Mondială, dar este exact invers. Acum îmi doresc să fiu acolo mai mult ca niciodată” - Lionel Messi.

„Nu mă gândesc la Cupa Mondială şi nu spun 100% că nu voi fi acolo, pentru că se poate întâmpla orice. Având în vedere vârsta mea, cel mai normal ar fi ca eu să nu fiu acolo.

Poate că vom avea rezultate bune la Copa America şi totul va fi pregătit pentru a continua. Poate că nu vom reuşi. În mod realist, va fi dificil.

După atâţia ani de suferinţă, astăzi este cel mai special moment pe care l-am trăit vreodată şi vreau să mă bucur din plin de el, fără să mă gândesc la doi sau trei ani înainte. Ceea ce, în fotbal, este o perioadă foarte lungă”, a completat Messi, citat de News.ro.

După ce a evoluat timp de 17 sezoane la FC Barcelona, Messi a trecut doi ani pe la PSG înainte de a semna cu Inter Miami, grupare la care este legitimat în prezent.