În ultimii ani, disputa dintre CSA Steaua și FCSB pare interminabilă, iar cele două părți se judecă în continuare pentru palmares și siglă. Marcel Pușcaș a povestit cum s-a făcut trecerea echipei la Gigi Becali.

CSA Steaua Bucuresti si fanii saiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Marcel Pușcaș și detaliile care au făcut posibilă trecerea Stelei la Gigi Becali

Actualul oficial al U Craiova 1948 era președintele Stelei în 1998, iar cu un an înainte a propus privatizarea clubului de fotbal.

Marcel Pușcaș a dezvăluit că datoriile clubului roș-albastru erau foarte mari, iar acestea au fost achitate cu banii lui Gigi Becali.

„Eram în club, în 98. Am fost inițiatorul și singurul al privatizării clubului de fotbal al Stelei, în 97. Nimeni nu și-a dorit acest lucru, din Clubul Sportiv al Armatei Steaua. De aceea m-au și dat afară.

Era și o necesitate. Eram singura echipă de fotbal participantă în cupele europene cu regim de unitate militară. Nici ungurii nu mai aveau, nici sârbii. Toate contractele de sponsorizare erau greoaie.

CSA Steaua avea datorii de 5 milioane de dolari și jumătate, deși clubul tot vindea jucători. Vindeam de 4 milioane de dolari pe an și nu aveam bani de salarii. Pentru că acei bani intrau în oala comună a tuturor secțiilor sportive și se tocau.

M-au dat afară și în doi-trei ani nu mai aveau bani și Viorel Păunescu a luat bani de la Gigi Becali. Și peste doi trei ani nu mai avea cum să-i dea înapoi și i-a dat echipa.

Prin ordin de ministru s-a predat secția ca să nu mai suporte niște cheltuieli, că erau cheltuieli mari. Această privatizare din 98 a fost făcută pe genunchi. FCSB e Steaua în opinia mea” – a declarat Marcel Pușcaș, pentru PlaySport.