Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal (LFP) din Franța nu va sancţiona clubul Olympique de Marseille pentru incidentele grave de dinaintea partidei cu Lyon, deoarece acestea „au avut loc pe drumul public”, a anunţat forul.

Autocarul distrus al celor de la LyonFoto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

>> FOTO Prima pagină șocantă a cotidianului L'Equipe după incidentele de dinaintea partidei Marseille vs Lyon

Marseille nu va păți nimic - Incidentele au avut loc pe un drum public

„După ce a examinat faptele şi a audiat cele două cluburi”, comisia, sesizată de preşedintele LFP, Vincent Labrune, „a constatat că incidentele care au avut loc pe drumul public nu sunt de natură să atragă răspunderea clubului organizator”, se arată în comunicat.

„Ca urmare, Comisia nu va lua nicio măsură disciplinară în legătură cu aceste incidente”, a adăugat Liga.

Meciul, care nu s-a putut disputa după ce antrenorul lui Lyon, Fabio Grosso, a fost rănit la cap în urma spargerii unui geam al autocarului, a fost amânat până la 6 decembrie, dar locul de desfăşurare a partidei, care a fost subiectul unor tensiuni între cele două cluburi, nu a fost încă stabilit.

Comisia de Disciplină a deschis, de asemenea, o anchetă privind scandările şi gesturile rasiste făcute de fanii lui Lyon în parcarea stadionului rezervată vizitatorilor. O decizie este aşteptată pe 22 noiembrie, informează News.ro.