​Marseille - Lyon era programat pentru data de 29 octombrie pe Stade Velodrome, însă meciul a fost amânat după ce fanii echipei gazdă au atacat cu pietre autocarul rivalei Lyon.

Autocarul distrus al celor de la LyonFoto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

>>> FOTO Prima pagină șocantă a cotidianului L'Equipe după incidentele de dinaintea partidei Marseille vs Lyon

Ligue 1: Marseille - Lyon, reprogramat pentru 6 decembrie

Marseille - Lyon, din etapa a 10-a din Ligue 1, a fost amânat cu doar câteva minute înainte de fluierul de start, după ce autocarul oaspeților a fost serios avariat de fanii lui OM, care au aruncat cu pietre și l-au rănit pe antrenorul Fabio Grosso.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a revenit cu o decizie în privința partidei și a anunțat că meciul a fost reprogramat pentru data de 6 decembrie, iar disputa va avea loc într-un loc stabilit de aceasta.

„Comisia de competiţii a LFP a decis pe de o parte, aplicând articolul 544 din regulament, (...) ca acest meci să se joace miercuri, 6 decembrie, prima dată disponibilă în calendarul celor două echipe, şi pe de altă parte, să stabilească ulterior locul în care va avea loc această întâlnire, în aşteptarea unor informaţii suplimentare din partea autorităţilor publice care să permită desfăşurarea acesteia în condiţii optime de securitate pentru toţi participanţii şi pentru public.” - se arată în comunicatul oficial al Ligii Profesioniste din Hexagon.