Campion mondial cu Argentina în Qatar, Alejandro „Papu” Gomez a reacționat pe rețelele de socializare, după ce a primit o suspendare de doi ani de zile pentru dopaj.

Papu GomezFoto: Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia

>> Fotbalist campion mondial cu Argentina, suspendat doi ani pentru dopaj

Papu Gomez respinge acuzațiile de dopaj: „Terbutalina nu îmbunătățește performanțele în fotbal”

În apărarea sa, Gomez (35 de ani) spune că a folosit, în momentul în care a fost bolnav, un sirop de tuse al fiului său.

Fotbalistul a fost depistat pozitiv la Terbutalina, un bronhodilatator despre care spune că este permis sportivilor și nu îmbunătățește performanțele în fotbal.

„Ca urmare a recentelor știri publicate despre mine în legătură cu o posibilă încălcare a regulilor antidoping, informez mass-media și publicul cu privire la următoarele informații:

1) În primul rând, confirm că ieri am fost notificat cu privire la decizia Comisiei de disciplină a agenţiei spaniole antidopaj, prin care s-a convenit suspendarea licenței mele pentru o perioadă de doi ani.

2) Întotdeauna, nu numai că am respectat cu strictețe toate regulile, dar am fost și un susținător fervent al sportului curat și al spiritului sportiv, condamnând și respingând categoric toate formele de dopaj.

3) Nu am avut și nu voi avea niciodată intenția de a recurge la o practică interzisă.

4) Presupusa infracțiune își are originea în prezența Terbutalinei în organismul meu ca urmare a faptului că am primit din greșeală și neintenționat o lingură de sirop de la fiul meu cel mic pentru ameliorarea tusei.

Cu toate acestea, trebuie precizat că utilizarea terapeutică a Terbutalinei este permisă pentru sportivii profesioniști și în niciun caz nu îmbunătățește performanțele în fotbal.

5) Fără a intra în chestiuni de fond, am sesizat colegii mei, deoarece consider că procedura disciplinară nu s-a desfășurat în conformitate cu dispozițiile regulamentare.

6) În cele din urmă, aș dori să vă mulțumesc pentru toate manifestările de afecțiune și de sprijin pe care le-am primit în aceste momente dificile la nivel profesional” - Alejandro „Papu” Gomez.

Alejandro Gomez semnase recent un contract cu Monza (grupare din Serie A). Testul pozitiv a fost efectuat cu puțin timp înainte ca Gomez (pe atunci jucător al Sevillei) să participe alături de Argentina la Campionatul Mondial din Qatar.

Papu Gómez a jucat de-a lungul carierei la formațiile Arsenal de Sarandi (2005-2009), San Lorenzo (2009-2010), Catania (2010-2013), Metalist Harkov (2013-2014), Atalanta (2014-2021), Sevilla (2021-2023) și Monza (2023-).