După partida dintre Israel și Elveția, un alt meci urmează să fie amânat de UEFA. Maccabi Haifa a solicitat forului fotbalistic amânarea partidei cu Villarreal, din grupele Europa League.

UEFA Europa LeagueFoto: Mikolaj Barbanell/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Preliminarii Euro 2024: UEFA a reprogramat partida dintre Israel și Elveția

Maccabi Haifa a solicitat amânarea meciului cu Villarreal din Europa League

Villarreal ar fi trebuit să primească vizita celor de la Maccabi Haifa pe 26 octombrie, în etapa a treia a grupelor Europa League.

Într-o scrisoare trimisă de directorul general al clubului, Itzik Ovadia, Maccabi Haifa solicită ca această partidă să fie amânată la o dată de luna viitoare.

Clubul a explicat că într-un moment „în care toată ţara este în doliu şi se mobilizează pentru apărarea statului Israel împotriva duşmanilor săi, este clar pentru oricine că sportul trece pe planul doi".

Maccabi Haifa subliniază că „sunt zile grele pentru cetăţenii Israelului şi este aproape imposibil să ne concentrăm asupra fotbalului în timp ce plângem morţii, iar cei mai buni fii ai noştri sunt în prima linie a frontului".

„Aşteptăm consideraţie din partea comunităţii fotbalului european, iar acesta este cel mai mic lucru pe care UEFA îl poate face pentru noi în aceste vremuri dificile.

Cluburile noastre reprezintă o întreagă comunitate care suferă foarte mult", a adăugat campioana Israelului.

Conform programului fazei grupelor Europa League, al doilea meci dintre Maccabi Haifa şi Villarreal va avea loc pe terenul echipei israeliene pe 11 noiembrie, anunță Agerpres.