​Eugen Neagoe a început sezonul pe banca echipei Universitatea Craiova, dar antrenorul a fost demis după primele două etape din SuperLiga, iar acum a semnat cu FC Argeș, formație din Liga 2.

Eugen NeagoeFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eugen Neagoe, noul antrenor al echipei FC Argeș

Neagoe îi ia locul lui Eugen Beza, care a fost interimar după demiterea lui Alexandru Pelici.

În vârstă de 56 de ani, antrenorul a semnat un contract valabil până în 2025, înțelegere care se va prelungi pentru încă două sezoane, dacă echipa va promova în SuperLiga.

„Nu a fost deloc ușor pentru mine să iau această hotărâre, după ce am antrenat mulți ani în prima ligă... asta nu înseamnă că liga a doua este o rușine sau că nu ești un antrenor valoros dacă antrenezi aici.

Nu am gândit deloc așa, este vorba despre FC Argeș, un club mare, care a dat țării noastre jucători imenși, începând cu cel mai mare, Gicu Dobrin.

Am discutat despre proiect. Am fost foarte corect și deschis, am vorbit foarte mult cu domnul Tudose, cu domnul primar, le-am explicat cum văd eu lucrurile. Contractul este împărțit pe două perioade, este obligatoriu să promovăm în Liga 1 și contractul se prelungește automat până în 2027.

Sper să reușim în acest an, dar este un moment destul de greu. Echipa este pe locul 12, este o diferență destul de însemnată de puncte, dar nu înseamnă că obiectivul nu este realizabil” - Eugen Neagoe, citat de GSP.

De știut:

  • Eugen Neagoe a rezistat șase luni de zile la Universitatea Craiova, formația olteană încheind sezonul 2022-2023 pe locul 4 (fără o calificare în cupele europene).
  • FC Argeș a acumulat 11 puncte în primele nouă etape și se află pe locul 12 în Liga 2.