Partida dintre iranienii de la Sepahan și saudiții de la Al-Ittihad din Liga Campionilor Asiei a fost amânată, după ce oaspeții au refuzat să o dispute din cauza unei statui prezente pe stadionul Naghsh-e-Jahan.

Karim BenzemaFoto: AFP / AFP / Profimedia

Al-Ittihad a decis să nu joace partida cu Sepahan (Iran) din motive politice

Programat luni de la ora 19:00, meciul dintre Sepahan (Iran) și Al-Ittihad (Arabia Saudită) nu s-a mai disputat.

Echipa pentru care joacă Benzema, Kante sau Fabinho a refuzat să intre pe teren, invocând motive politice care nu au legătură cu fotbalul, din cauza unei statui aflate în incinta stadionului, scrie AS.com.

Așezat în spatele cabinei arbitrilor pe stadionul Naghsh-e-Jahan, bustul îl reprezintă pe generalul iranian Qassim Suleimani, mort în 2020 pe teritoriul irakian în timpul unui raid.

După șapte ani de interdicție, guvernul Arabiei Saudite permisese cetățenilor săi accesul pe teritoriul Iranului, pentru a facilita confruntările dintre echipelor Al-Ittihad și Al-Hilal cu cluburile iraniene din Liga Campionilor Asiei (AFC).

Reprezentanții AFC au oferit un comunicat în care explică anunță că partida a fost suspendată.

„Meciul din grupa C, care urma să se dispute între Sepahan și Al-Ittihad luni seară a fost anulat din cauza unor circumstanțe neprevăzute.

AFC își reiterează angajamentul de a asigura siguranța jucătorilor, arbitrilor, spectatorilor și tuturor celor implicați.

Problema va fi sesizată comisiilor competente”, a anuțat organizatorul Ligii Campionilor Asiei.