Forul fotbalistic european a anunțat joi lista nominalizaților pentru UEFA Men's Player of the Year, dar și tehnicienii dintre care se va alege cel mai bun antrenor din 2023.

Lionel MessiFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Messi, Haaland și De Bruyne, în finala pentru fotbalistul anului

Cei trei fotbaliști dintre care se va alege câștigătorul sunt belgianul Kevin De Bruyne (Manchester City), norvegianul Erling Haaland (Manchester City) și argentinianul Lionel Messi (PSG/Inter Miami).

Câştigătorul va fi anunţat la ceremonia de tragere la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, în data de 31 august, la Grimaldi Forum din Monaco, scrie News.ro.

Lista iniţială de jucători a fost selectată de grupul de studiu tehnic al UEFA pe baza performanţelor lor în sezonul 2022/23, atât la nivel de club, cât şi la nivel de echipă naţională.

Primii trei nominalizaţi au fost apoi votaţi de un juriu format din antrenorii echipelor de club care au jucat în grupele Ligii Campionilor, Ligii Europa şi Conference League 2022/23, antrenorii echipelor naţionale masculine ale federaţiilor membre UEFA.

Din juriu a făcut parte şi un grup de jurnalişti selectaţi de European Sports Media (ESM).

La capitolul antrenorul anului, cei trei antrenori care îşi vor disputa titlul sunt spaniolul Josep Guardiola (Manchester City) şi italienii Simone Inzaghi (Inter Milano) şi Luciano Spalletti (Napoli).