Ionuț Radu a fost prezentat oficial la Bournemouth, iar gruparea din Premier League i-a dedicat un articol portarului român.

Ionut RaduFoto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Ionuț Radu a apărat mai multe penalty-uri decât orice portar din Premier League

Portarul cotat la 3,5 milioane de euro va juca în Premier League sub formă de împrumut pentru un sezon, dar englezii au o opțiune de cumpărare pentru 8 milioane de euro.

​„Radu s-a bucurat de o perioadă de împrumut excelentă la Auxerre în sezonul trecut, impresionând în ciuda dificultăților de pe teren ale echipei.

El a arătat o putere deosebită în capacitățile sale de a para loviturile, punându-se alături de cei mai buni din Europa în ultimul an. Procentul său de salvare de 73,9% și este comparabil cu cel de 74,6% al lui Neto.

Radu a impresionat în 2022/23 și la loviturile de departajare, unde a apărat două penalty-uri pentru Auxerre. Spre comparație, niciun portar din Premier League nu a avut mai multe penalty-uri apărate decât a făcut Radu.

Cel mai nou jucător al nostru a dat dovadă de un joc foarte bun de picior. Potrivit site-ului de statistici Fbref.com, Radu a greșit doar o pasă scurtă în întreaga sa carieră, completând 99,6% din încercările sale de pase între cinci și 15 metri" - Bournemouth pe site-ul oficial, potrivit Digi Sport.

De știut:

  • Jucătorul român se va lupta pentru un loc în poarta echipei lui Andoni Iraola cu brazilianul Neto.
  • De-a lungul timpului, Radu a mai fost împrumutat de Inter la Avellino, Genoa, Parma, Cremonese și Auxerre.
  • În sezonul precedent, Bournemouth a terminat pe locul 15 în Premier League (golaveraj 37-71).