Farul Constanța și Sheriff Tiraspol se vor întâlni în primul tur preliminar al Champions League, iar UEFA a decis unde va avea loc manșa retur.

Gheorghe Hagi si jucatorii echipei Farul ConstantaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Returul „dublei” dintre Sheriff și Farul se va juca la Tiraspol

Prima manșă se va juca pe 12 iulie, la Ovidiu (pe terenul campioanei României), iar returul este programat pe 18 iulie.

UEFA a anunțat inițial că a doua partidă se va juca pe stadionul „Zimbru” din Chișinău, dar meciul va avea până la urmă loc pe stadionul lui Sheriff, cu o capacitate de 12.746 de locuri (deși Tiraspol este considerat o zonă de risc în contextul războiului din Ucraina).

„Prieteni, vești grozave! Comitetul Executiv al UEFA a discutat în cea mai recentă ședință cererea comună a clubului și a Federației Moldovenești de Fotbal de a readuce meciurile europene pe stadionul lui Sheriff.

Mulțumită eforturilor conducerii clubului și ale președintelui Federației, Leonid Oleinichenko, meciurile din cupele europene revin la Tiraspol”, se arată într-un comunicat al clubului Sheriff.

Dacă va trece de Sheriff Tiraspol, campioana Farul Constanța se va duela în turul doi preliminar al Champions League cu învingătoarea partidei dintre Hamrun Spartans (Malta) şi Maccabi Haifa (Israel).