Clubul Cardiff City, care achitase deja în ianuarie prima tranșă a transferului lui Emiliano Sala, decedat într-un accident aviatc în drumul spre noul său club, a fost somată de FIFA să plătească și restul banilor, până la 17 milioane de euro.

Emiliano SalaFoto: Loic VENANCE / AFP / Profimedia

FC Nantes va primi încă 11 milioane de euro de la Cardiff City

Într-un moment în care conducerea lui FC Nantes este zguduită de probleme juridice, aceasta tocmai a obţinut o nouă victorie în disputa juridică şi financiară acerbă împotriva lui Cardiff City, care durează de mai bine de patru ani, scrie L’Equipe, citat de News.ro.

Clubul galez a fost somat să plătească ultimele două tranşe (6 milioane de euro şi, respectiv, 5 milioane de euro) din suma totală de 17 milioane de euro reprezentând valoarea totală pentru această tranzacţie, pe care refuzase să o achite.

Această sumă corespunde celor două tranşe pe care Cardiff trebuia să le plătească lui Nantes la 1 ianuarie 2020 şi, respectiv, 1 ianuarie 2021. Această obligaţie de plată a fost însoţită de dobânzi de 5% pentru aceste datorii.

FIFA a confirmat vineri că Tribunalul său de fotbal a „pronunţat o decizie cu privire la pretenţiile formulate de FC Nantes împotriva Cardiff City FC".

La sfârşitul lunii septembrie 2019, Comisia pentru Statutul Jucătorului din cadrul FIFA ordonase deja ca gruparea Cardiff să plătească prima tranşă - 6 milioane de euro - din acest transfer nefericit, „în conformitate cu acordul [...] încheiat între părţi la 19 ianuarie 2019", cu două zile înainte de moartea accidentală a atacantului argentinian în urma prăbuşirii avionului său privat în Canalul Mânecii.

Clubul galez a făcut apel fără succes împotriva acestei decizii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS, cu sediul la Lausanne).

Cardiff a confirmat că FIFA i-a „ordonat să plătească" aceste două tranşe restante. FC Nantes „a salutat această nouă victorie în faţa FIFA".

Potrivit avocaţilor clubului, Jérôme Marsaudon şi Louis-Marie Absil de la RMT, „drepturile clubului au fost acum confirmate. Acesta speră că, după patru ani de proceduri, Cardiff City îşi va onora în sfârşit angajamentele financiare şi va înceta litigiile. FC Nantes aşteaptă cu nerăbdare să încheie definitiv aspectele juridice ale acestui tragic accident.”