Juventus Torino a anunțat vineri despărțirea de mijlocașul columbian Juan Cuardado, fotbalist care a depășit borna de 300 de meciuri în tricoul italienilor.

Jucatorii celor de la JuventusFoto: Nderim Kaceli/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Juan Cuardado și-a încheiat contractul cu Juventus Torino

Ajuns la Torino în 2015, întâi împrumutat de Chelsea, apoi în 2017 definitiv, jucătorul în vârstă de 35 de ani a intrat de mult timp în istoria clubului.

În cei opt ani petrecuți la Juventus, Cuardado are 314 apariții, 26 de goluri și 59 de pase decisive, reușind să câștige 11 trofee.

La despărțire, clubul a ales să îi dedice un mesaj emoționant.

„Astăzi, după opt sezoane, este timpul să ne luăm rămas bun pentru că Juan Cuardado pleacă de la Juventus.

Opt ani de neuitat. An de an, Panita a fost una dintre certitudini, indiferent de poziția, tactica sau numărul de pe tricou.

Opt ani plin de bucurii, zâmbete, glume și entuziasm. Juan a cucerit suporterii într-un mod unic, devenind un punct de referință în teren și dincolo de el.

Opt ani de driblinguri amețitoare, curse nebunești care au schimbat uneori jocurile. Acel gol din Derby della Mole din 31 octombrie 2015, primul al său în culorile echipei, care a dat startul unei reveniri care a dus spre titlu.

Opt ani de goluri, dintre care patru împotriva lui Torino, dar să nu uităm de cele împotriva lui Lyon sau Inter.

Și anul acesta contribuția sa a fost una semnificativă, după 47 de partide care i-au permis să depășească reperul de 300 de apariții în alb-negru.

Emoția pe care a stârnit-o în noi toți va rămâne de neșters”, a anunțat Juventus pe site-ul oficial.