Starul Lionel Messi, căpitanul campioanei mondiale Argentina, nu s-a bucurat de respectul pe care îl merita în Franţa, în perioada în care a evoluat sub culorile clubului de fotbal Paris Saint-Germain, consideră fostul său coechipier Kylian Mbappe.

Lionel MessiFoto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Kylian Mbappe a emis un comunicat oficial după ce scrisoarea de despărțire trimisă șefilor PSG a devenit publică

„Vorbim probabil despre cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Nu este niciodată o veste bună când pleacă un jucător ca Messi. Personal, nu am înţeles de ce această plecare a stârnit atâtea reacţii. Vorbim despre Messi.

Trebuie respectat, iar în Franţa nu a avut respectul pe care îl merita. E păcat, dar aşa este. Va trebui să facem tot posibilul pentru a-l înlocui”, a declarat Mbappe într-un interviu acordat cotidianului italian Gazzetta dello Sport.

Messi a evoluat timp de două sezoane la PSG, iar contractul său cu clubul parizian a expirat în această vară.

Argentinianul a anunţat recent că a decis să plece din Europa, urmând să-şi continue cariera în Liga nord-americană de fotbal (MLS), la echipa Inter Miami, al cărei preşedinte şi coproprietar este fostul internaţional englez David Beckham.

Coechipieri la PSG, Lionel Messi şi Kylian Mbappe au fost rivali în finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar, în care Argentina a învins Franţa la loviturile de departajare, în luna decembrie.

Kylian Mbappe, fan al celor de la AC Milan

În cadrul aceluiaşi interviu, Mbappe a reamintit că este „fan al echipei AC Milan” şi a ţinut să-i aducă un omagiu fostului patron al „rossonerilor”, Silvio Berlusconi, care a decedat luni, la vârsta de 86 de ani.

„Este o mare pierdere pentru întregul fotbal. A fost un preşedinte emblematic, care a construit marele Milan, care m-a făcut să visez când eram mic”.

Mbappe a cerut, totodată, o „schimbare a lucrurilor” pentru a lupta împotriva rasismului pe stadioane, după insultele care i-au vizat recent pe belgianul Romelu Lukaku (Inter Milano), în Italia, şi brazilianul Vinicius Junior (Real Madrid), în Spania.

Potrivit francezului, este nevoie de o reacţie unanimă atunci când apare acest tip de comportament.

„Toţi trebuie să ieşim de pe teren. Dacă ieşim, se va înţelege că situaţia este gravă. A te plânge nu mai este suficient”, susţine căpitanul Les Bleus, care doreşte „mai multă solidaritate între jucători”, transmite Agerpres.