Romario Pires este mai mult român decât brazilian după ce a sosit în țara noastră în 2012, mijlocașul lui U Cluj explicând cum este viața lui aici, cum trăiește sărbătorile cu familia sa din Ploiești și de ce nici nu se gândește să plece vreodată din România.

Romario PiresFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

De la Rio de Janeiro în România. Romario Pires, 34 de ani, este unul dintre cei mai vechi fotbaliști străini din fotbalul nostru. Mijlocașul brazilian este, practic, unul dintre ai noștri, fiind căsătorit cu o româncă, ploieșteancă, alături de care are un copil.

- „Românii sunt ospitalieri, iar țara chiar e dezvoltată. Românii sunt pretențioși sau, mai bine zis, nemulțumiți de țara lor, însă ar trebui să vadă lucrurile bune și zonele frumoase ale țării. Eu mă văd trăind aici mult și bine. Este o țară bună unde să trăiești și unde să-ți crești copiii. Nu mă interesează să plec. Unde? În Occident, de exemplu? Mulțumesc, mi-e bine aici”

- „Mâncarea mea preferată este tochitura cu mămăligă. Îmi place orez, pilaf, dar numai de la soacra mea, care e cel mai bun. Și soția mea gătește bine”

- „Mamaia, mama socrului, mi-a zis de la început: «Vezi, să ai grijă de fata mea, altfel de omor!». E o femeie directă. Dar a văzut cum sunt și ne înțelegem foarte bine. Și soacra, și familia ei au mare grijă de mine, se comportă cu mine de parcă aș fi copilul lor”

Citește integral pe GSP.ro