Erling Haaland a înscris două goluri în victoria obținută sâmbătă de Manchester City (4-1 vs Southampton), iar atacantul norvegian a fost complimentat de Pep Guardiola.

Erling HaalandFoto: COLORSPORT / Shaun Boggus / Sipa Press / Profimedia

Erling Haaland, la același nivel cu Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

Antrenorul iberic a fost uimit de execuția prin care Haaland a înscris al doilea său gol (o foarfecă spectaculoasă) și a afirmat că norvegianul este la același nivel cu Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

​„În ceea ce privește marcatorii de clasă, am trăit două decenii incredibile cu Cristiano și Lionel, dar Erling este la acest nivel.

Al doilea gol a fost uimitor. Nu este ușor să ridici mingea în aer și să marchezi atât de spectaculos. Talentul lui este fabulos. Avem nevoie de el și de golurile lui pentru a ne îndeplini obiectivele.

Seamănă foarte mult cu Cristiano... Lionel este un jucător mai complet, dar Erling este o mașinărie. Ceilalți doi băieți au dominat fotbalul timp de aproape două decenii, câștigând titluri și făcând atât de multe lucruri frumoase.

De când l-am cunoscut pe Erling, a avut o mentalitate incredibil de corectă și este mereu fericit, mereu zâmbitor. Messi, când marca două goluri și nu trei, putea să fie supărat că nu a făcut mai mult. Erling este întotdeauna într-o dispoziție incredibilă.

A avut un impact incredibil, nu doar pe teren. Am sentimentul, poate că greșesc, că este atât de fericit cu noi. Mă respectă foarte mult. Trebuie să avem grijă de el. Cifrele pe care le are la vârsta lui sunt incredibile” - Pep Guardiola.

De știut:

  • În urma prestației de sâmbătă, Haaland a ajuns la 44 de goluri în toate competițiile în acest sezon.
  • Cu 30 de goluri înscrise în Premier League, Erling a egalat deja cele mai bune performanțe reușite într-un sezon de Ruud van Nistelrooy (2002/03) și Mohamed Salah (2017/18).
  • În vârstă de 22 de ani, Erling Haaland mai are nevoie de patru goluri pentru a egala recordul stabilit de Alan Shearer și Andy Cole (34 de reușite într-un sezon de Premier League).
  • Manchester City se află pe locul doi în Premier League, la cinci puncte în spatele liderului Arsenal.