Federația de Fotbal din Brazilia are o misiune destul de dificilă după despărțirea de Tite. Oficialii sunt în căutare de selecționer, iar Carlo Ancelotti este cea mai plauzibilă variantă după mai multe speculații apărute în presa de peste ocean. Italianul a vorbit la conferința de presă dinaintea partidei cu Real Valladolid despre viitorul său în fotbal.

Carlo AncelottiFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlo Ancelotti, concentrat pe obiectivele de la Real Madrid

Real Madrid va juca duminică pe teren propriu în LaLiga în compania celor de la Real Valladolid, iar „los blancos” nu mai au nevoie de pași greșiți, fiind în prezent la 12 puncte în spatele liderului Barcelona.

Tehnicianul italian a vorbit la conferința de presă dinaintea partidei de pe Santiago Bernabeu despre prioritățile sale în această a doua parte a sezonului, dar și despre posibilitatea de a accepta o nouă provocare la finalul acestui sezon.

Reamintim că Real Madrid este calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, acolo unde va da peste Chelsea.

Don Carlo a subliniat că în prezent se concentrează pe obiectivele echipei și că se simte iubit de întreg staff-ul, de conducere și suporteri.

„Nu sunt surprins că există aceste zvonuri. Nu mă afectează, nu mă îngrijorează. Aştept doar să mă conformez cu ceea ce se cere la acest club.

Sunt încă aici până când Real Madrid va permite ca eu să fiu aici. Sunt foarte bine și simt dragostea președintelui, a suporterilor și a jucătorilor. Avem două luni înainte și apoi sper să putem continua.” - au fost cuvintele lui Carlo Ancelotti, potrivit Mundo Deportivo.

Totodată, actualul antrenor al celor de la Real Madrid s-a declarat încântat de interesul venit dinspre naționala Braziliei, precizând că orice este posibil la finalul acestui sezon.

„Fiecare poate spune ce vrea. Știu că am un contract și vreau să-l îndeplinesc. Ce se poate întâmpla în viitor, nu știu.

Realitatea este că naționala Braziliei mă iubește și îmi place asta și îmi dă mari speranțe, dar eu știu că am un contract și că trebuie să îl duc la bun sfârșit.” - a încheiat Ancelotti.

Pregătirea unei echipe naționale ar fi o premieră în cariera lui Carlo Ancelotti.

Până în prezent, italianul a pregătit doar echipe de club, dar a fost și asistent al lui Arrigo Sacchi la naționala Italiei.

Evident, alături de Real Madrid a obținut cele mai frumoase performanțe din cariera sa de antrenor. Pe banca „los blancos”, Ancelotti a câștigat un titlu în LaLiga, o cupă a Spaniei, o supercupă a Spaniei, două trofee UEFA Champions League, două supercupe ale Europei și de două ori Mondialul Cluburilor.

Clasament LaLiga

1 Barcelona 68p

2 Real Madrid 56p

3 Atl Madrid 51p

4 Real Sociedad 48p

5 Real Betis 45p

6. Villarreal 41p