Eliberat din închisoare în vara anului trecut, Marian Iancu (fost patron al clubului Politehnica Timișoara) a criticat conducerea Rapidului pentru lipsă de investiții, iar răspunsul lui Dan Șucu nu a întârziat să apară.

Dan SucuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Rică Răducanu a dezvăluit zilele trecute că Marian Iancu este dispus să se implice din nou în fotbal.

„Am înțeles că Iancu atacă. Nu e zvon, sunt la zi, sunt și eu la zi cu informațiile astea. Ori Timișoara, ori Rapid. Pentru că mai are bani, așa a zis. Cine mai refuză azi banii? Dar să nu vă surprindă. Este totul posibil, stați liniștiți” - Rică Răducanu, la DigiSport.

Marian Iancu a finanțat Poli Timișoara „din banii contribuabililor onești, furați de la statul român”

Dan Şucu a afirmat, luni, că Iancu este „exponentul unei perioade în care fotbalul devenise sinonim cu: aranjamente, blaturi, evaziune fiscală” și a spus că nu va permite ca acesta să se apropie de acţionariatul clubului din Giulești.

„Cu referire la aceste atribute, stabilitate și echilibru, atât de necesare pentru echipă, am vazut atacuri tot mai dese și mai agresive.

Ultimul dintre ele din partea unui anume domn Marian Iancu, care ne explică plin de aplomb cum trebuie condus clubul, cum trebuie făcute investițiile si, de ce nu, cât de slabi sunt jucătorii noștri.

Da, este același domn Iancu care, la începutul anilor 2000, și-a cumpărat ca jucărie personală un club de fotbal, Politehnica Timișoara, din bani proveniți din escrocherii și inginerii financiare, normal, ilegale.

În decursul următorilor ani, a finanțat clubul respectiv din banii contribuabililor onești, furați de la statul român. Cu aceste sume importante, clubul a crescut ca un balon de săpun. Fără logică economică, fără fundație, fără viitor.

Când balonul de săpun, logic, s-a spart, clubul a intrat în faliment, iar de atunci până acum, Timișoara a rămas fără echipă în Liga 1.

Această persoană este exponentul unei perioade în care fotbalul devenise sinonim cu: aranjamente, blaturi, evaziune fiscală și valize cu bani plimbate dintr-o localitate în alta.

Exact ceea ce sperăm cu toții să nu se mai întâmple vreodată în fotbal sau în oricare alt sport.

Vă scriu dumneavostră acum despre această persoană, nu pentru că aș avea dorința de a intra într-un schimb de contre, ci pentru că acest om a început chiar să se autopropună acționar și investitor la Rapid.

Vreau să vă asigur pe dumneavoastră, fanii, susținătorii clubului, că niciodată persoane cu asemenea antecedente penale și cu un asemenea comportament nu se vor apropia de acționariatul clubului Rapid. Iar jucătorii noștri vor intra întotdeauna în teren cu gândul de a învinge și de a-și apăra corect șansele până la ultima picătură de energie” - Dan Șucu, într-un comunicat de presă emis după calificarea matematică a Rapidului în play-off-ul Superligii.

Marian Iancu l-a criticat pe Dan Șucu: „E departe de ambițiile Rapidului”

„Vreau să vorbesc din punctul de vedere al unui investitor, al unui patron. Când vii la un club cu o asemenea notorietate și îl vinzi pe Rareș Ilie, nu e OK... Nu vii la o echipă să vinzi cel mai bun tânăr jucător de la echipă, un jucător de finețe, de execuție.

Practic, a venit într-o zi și în ziua următoare l-a vândut pe Rareș Ilie. Și se continuă lipsa de investiții. Nu știu cât de dispus e domnul Șucu să investească, e destul de liniar și departe de ambițiile Rapidului.

Eu sunt născut în Giulești, mă bucur pentru tot ce se întâmplă în jurul Rapidului. Reproșul pe care îl fac e că nu înțeleg de ce există atât de multă reținere la nivelul investitorilor. Vânzarea lui Rareș Ilie mi-a transmis o stare de incertitudine. Să nu ai cu cine să dai gol în anul centenarului, nu înțeleg.

Toată conducerea Rapidului se califică la locul de muncă, Mutu, Niculae, Angelescu, Șucu. Singura care s-a calificat deja e galeria Rapidului, e golgheterul echipei. Va fi o luptă acerbă. E o dezamăgire că Mutu nu a cerut în această perioadă mai multe transferuri, focusat pe 2-3 poziții de atac.

E culpa investitorului dacă e interdicție la transferuri. Eu am investit vreo 20 de milioane la Timișoara, am cumpărat 11 jucători, cu Olăroiu cu tot. Asta trebuia să facă Șucu, să vină cu bani, nu să-l vândă pe Rareș Ilie.

Din punct de vedere corporatist, Șucu are dreptate, așa cum prezintă afacerea numită Rapid. Dar la Rapid nu produci mobilă, mobila e impersonală, n-are suflet. Aici e fotbal, conduci suflete, oameni, e o stare de spirit. A conduce corporatist înseamnă rezultate financiare, dar nu înseamnă rezultate sportive. În anul centenarului, era nevoie de o emoție în plus” - Marian Iancu, la Pro Arena.