Arsenal Londra a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida disputată pe teren propriu cu Brentford, în etapa a 23-a din Premier League, iar Manchester City se poate apropia la doar 3 puncte în cazul unei victorii cu Aston Villa.

Jucatori ai echipei Arsenal LondraFoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Arsenal – Brentford 1-1

După înfrângerea din etapa trecută în deplasarea de la Everton, 1-0, elevii lui Mikel Arteta au făcut un nou pas greșit în Premier League.

Prima repriză s-a încheiat fără modificări pe tabelă, dar cu o ocazie mare ratată de Brentford, care a lovit bara transversală în minutul 25, prin Ivan Toney.

În partea secundă, Arsenal a deschis scorul în minutul 66 prin Leandro Trossard, abia introdus pe teren, care a reluat din apropierea porții centrarea lui Martinelli.

Oaspeții au egalat opt minute mai târziu, când Toney a înscris după o fază prelungită de atac, în care jucătorii londonezi nu au reușit să îndepărteze mingea din careu.

Arsenal ocupă prima poziție în Premier League cu 51 de puncte, cu șase mai mult decât următoarea clasată, Manchester City.

West Ham – Chelsea 1-1

Deși a investit o sumă record în transferuri în luna ianuarie, Chelsea a ajuns la cel de-al treilea rezultat de egalitate consecutiv.

Cu Enzo Fernandez, Mykhailo Mudryk și Joao Felix titulari, jucătorii lui Graham Potter au deschis scorul după 16 minute, prin jucătorul împrumutat de la Atletico Madrid.

Gazdele au egalat în minutul 28 prin Emerson, care a îndeplinit o simplă formalitate, după devierea cu capul a lui Bowen.

Chelsea rămâne pe poziția a zecea din Premier League, cu 31 de puncte.

Etapa a 23-a din Premier League

West Ham – Chelsea 1-1

Southampton – Wolverhampton 1-2

Arsenal – Brentford 1-1

Crystal Palace – Brighton 1-1

Leicester – Tottenham 4-1

Fulham – Nottingham Forest 2-0

Bournemouth – Newcastle / Sâmbătă 19:30

Leeds – Manchester United / Duminică 16:00

Manchester City – Aston Villa / Duminică 18:30

Liverpool – Everton / Duminică 22:00