​Joao Cancelo este unul dintre cele mai interesante transferuri realizate de Bayern Munchen în această iarnă, iar motivul pentru care a decis să o părăsească pe Manchester City a fost un conflict cu antrenorul Pep Guardiola.

Joao Cancelo, Bayern MunchenFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Joao Cancelo putea ajunge la Real Madrid - Florentino Perez a blocat mutarea

Chiar dacă a fost doar împrumutat până la sfârșitul acestui sezon de la Manchester City, Bayern Munchen îl poate cumpăra definitiv pe fundașul portughez dacă va achita suma de 70 de milioane de euro.

Joao Cancelo a fost mutat pe banca de rezerve de către Pep Guardiola imediat după CM 2022, iar lusitanul nu a fost încântat de acest lucru, motiv pentru care a luat decizia de a merge în Bundesliga.

„Cancelo vrea mereu să joace, trebuie să joace pentru a fi fericit. Vrea să evolueze fiecare meci și sper că poate la Bayern. Nu știu ce se va întâmpla în sezonul viitor cu Joao.” - a spus Pep Guardiola.

Jorge Mendes, agentul lui Joao Cancelo, l-a propus pe acesta la Real Madrid, însă oficialii „los blancos” nu au fost de acord cu transferul, ținând cont de faptul că în lotul echipei se află și Vinicius Tobias, au scris cei de la Madrid Xtra.

Deși Carlo Ancelotti și l-a dorit foarte mult pe Cancelo, ca înlocuitor pentru Dani Carvajal (accidentat), președintele Florentino Perez nu a fost de acord cu acest transfer, astfel că fundașul a ajuns sub comanda lui Julian Nagelsmann, acolo unde va și rămâne, cel puțin până la sfârșitul acestui sezon.