După Balonul de Aur Karim Benzema și căpitanul Hugo Lloris, a venit rândul unui alt jucător important să se retragă de la naționala Franței. Selecționerul Didier Deschamps a oferit prima reacție după anunțul lui Raphael Varane.

Didier DeschampsFoto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Didier Deschamps știa de retragerea lui Raphael Varane

Imediat după decizia fundașului lui Real Madrid, selecționerul albaștrilor a reacționat cu un comunicat în care recunoaște că a vorbit cu jucătorul în vârstă de 29 de ani.

„Raphael m-a sunat acum câteva zile pentru a-mi explica faptul că vrea să pună capăt carierei internaționale. Este un băiat inteligent, care știe să-și ia timp și să reflecteze, să cântărească argumentele pro și contra înainte de a decide.

Fără a intra în detaliile convorbirii noastre, Varane crede că a ajuns la finalul aventurii sale cu echipa Franței.

Am trăit o situație oarecum similară cu a lui, îi înțeleg argumentele și îi respect decizia, chiar dacă poate părea regretabilă având în vedere că mereu s-a comportat exemplar la națională, de la început până la sfârșit, ca un adevărat lider.

După Matuidi, Mandanda și Lloris, Raphael este al patrulea campion mondial din 2018 care se retrage la nivel internațional. Vreau să îi evidențiez onestitatea și angajamentul său de neclintit față de tricoul Franței.

Mi-a făcut mare plăcere să-i fiu antrenor și îi doresc tot ce este mai bun”, a anunțat Didier Deschamps, conform L’Equipe.