Rareș Ilie nu a reușit să impresioneze la Nice și a fost împrumutat până în vară la Maccabi Tel Aviv, echipă care se luptă pentru titlu în Israel.

Rares IlieFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rares Ilie, imprumutat la Maccabi Tel Aviv

„Sunt fericit că am venit la Maccabi şi abia aştept să îmi ajut colegii în lupta pentru câştigarea de trofee. Îmi amintesc o atmosferă extraordinară pe stadionul Bloomfield în vară, când am jucat aici cu Nice (n.r. în preliminariile Conference League). Sunt nerăbdător să joc din nou în faţa acelor fani” - Rareș Ilie, după ce a făcut vizita medicală.

Gruparea din Tel Aviv a folosit programul Dall-E 2 (care desenează o imagine pornind de la câteva cuvinte) pentru a anunța că a obținut serviciile fotbalistului român, care va purta numărul 11.

„​Un jucător de fotbal, extremă, mijlocaș ofensiv, talentat, de mare perspectivă, un dribler înzestrat, inteligent, a jucat pe Bloomfield Stadium”, sunt cuvintele utilizate de Maccabi Tel Aviv pentru a-l caracteriza pe Rareș Ilie.

„Suntem încântaţi că am reuşit să îl aducem pe Ilie la Maccabi, depăşind o concurenţă puternică şi oferte atractive de la cluburi din Europa. Nu avem nicio îndoială că Ilie va aduce un plus semnificativ echipei” - Barak Itzhaki, conducător al clubului Maccabi Tel Aviv.

În iulie 2022, Nice l-a transferat pe Ilie de la Rapid (5 milioane de euro), dar acesta a jucat în doar 8 meciuri pentru gruparea din Franța (de patru ori în Ligue 1 și de patru ori în Conference League).

După 20 de etape, Maccabi Tel Aviv se află pe locul al doilea în Ligat ha'Al (campionatul din Israel), la cinci puncte în spatele liderului Maccabi Haifa.