Directorul tehnic al Federației de Fotbal din Bulgaria, Georgi Ivanov, a fost criticat după unele comentarii privind culoarea pielii jucătorilor care ar putea evolua pentru echipa națională.

Minge de fotbalFoto: Rich Graessle/Icon Sportswire / AP / Profimedia

Georgi Ivanov, părere controversată despre naturalizarea fotbaliștilor

Creșterea numărului de jucători străini din fotbalul bulgar de-a lungul ultimilor ani a dus la dezbateri asupra unor potențiale naturalizări, scrie Daily Mail.

Georgi Ivanov, directorul tehnic al Federației din Bulgaria și-a expirmat opinia cu privire la acest subiect.

„Dorința mea este să privesc Bulgaria jucând cu fotbaliști bulgari. Atât timp cât sunt director tehnic, niciun jucător străin, cu pașaport străin, cu altă culoare a pielii, nu va juca. Nu vreau ca jucători din alte țări să îi înlocuiască pe cei bulgari. Unele țări pot face asta, dar pentru mine este o practică defectuoasă”, a declarat Ivanov.

Retras în 2009 și având 34 de prezențe și 4 goluri în naționala Bulgariei, Ivanov a preluat funcția de conducere în 2022.

Fostul căpitan bulgar Stiliyan Petrov a avut o reacție dură la aflarea declarațiilor lui Georgi Ivanov.

„Sunt cu adevărat șocat și întristat de cuvintele directorului tehnic, pe care le condamn în cel mai ferm mod posibil. Reflectă cultura îndoielnică și ignoranța care există în rândul liderilor noștri din fotbalul de astăzi”, a susținut Petrov.