Președintele FRF Răzvan Burleanu a oferit declarații după ședința Comitetului Executiv, anunțând printre altele că forul fotbalistic îi va sancționa pe antrenorii care își pun la dispoziție licențele, deși alți tehnicieni se ocupă de pregătirea echipei.

Razvan BurleanuFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

Antrenorii-paravan, suspendați pentru doi ani de FRF

În plin scandal al tehnicienilor fără Licență Pro din SuperLigă, președintele FRF a anunțat măsuri dure, care se vor aplica începând de sezonul viitor.

„Am pornit pe un drum şi nu vom da absolut deloc înapoi în ceea ce priveşte această direcţie, astfel încât toleranţa noastră este zero faţă de principiile pe care le-am enunţat.

Începând din această vară, luăm în calcul sancţionarea antrenorilor din umbră. Prin antrenor din umbră înţelegem antrenori care îşi închiriază licenţele, indiferent de categoria acestora, pentru alţi antrenori care nu sunt posesori de licenţă.

Urmărim ca din sezonul 2023-2024 să suspendăm pentru o perioadă de doi ani de zile licenţele Pro ale antrenorilor din umbră, ale antrenorilor care îşi închiriază licenţele.

Mi-aş fi dorit să nu ne confruntăm cu astfel de probleme, să nu fim puşi în această situaţie, dar vedem că este nevoie ca restricţiile să fie şi mai dure", a declarat Răzvan Burleanu, citat de Agerpres.

Conform președintelui Federației de Fotbal, în România sunt în acest moment 204 antrenori deținători ai Licenței Pro.